18 december 2018

Vink Products neemt het eerste EHBO-wandpaneel van Nederland in ontvangst

Goede arbeidsomstandigheden verkleinen de kans op bedrijfsongevallen, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Het Rode Kruis heeft daarom samen met Metaalunie, MEVAS en Zilveren Kruis EHBO-cursussen en bijbehorende EHBO-panelen op maat ontwikkeld. Op maandag 17 december 2018 is het eerste EHBO wandpaneel in Nederland door Jos Kleiboer, directeur van Metaalunie, aan ons overhandigd. Verder waren Frank Asser (Rode Kruis), Marco Barrink (directeur MEVAS) en Jan-Willem Evers (directeur Commercie Zilveren Kruis) aanwezig.

Preventiefonds

Metaalunie, MEVAS en Zilveren Kruis hebben in 2014 gezamenlijk een Preventiefonds opgericht om de 14.000 werkgevers in de metaalsector en hun 170.000 werknemers in de metaalsector te ondersteunen bij gezond en veilig werken. Het Preventiefonds selecteert en vergoedt passende preventiemiddelen, opleidingen en trainingen. “Denk aan op maat gemaakte gehoorbescherming en training om rugklachten te voorkomen. Door de unieke samenwerking met het Rode Kruis komt preventie op de werkvloer nog dichterbij”, aldus Jan-Willem Evers, directeur commercie bij het Zilveren Kruis.

Gezond en veilig werken

In de cursussen wordt aandacht besteed aan specifieke EHBO-handelingen voor de metaalsector, zoals eerste hulp bij contact met gevaarlijke stoffen, bij metaalsplinters in het oog of bij een val van hoogte. De EHBO-panelen die worden uitgereikt, bestaan uit een EHBO-koffer die aangevuld is met twee oogdouches, een pleisterdispenser en een blusdeken. Een gezonde en veilige werksituatie is van groot belang, zowel voor de werknemers in de metaalsector als voor de werkgevers. Deze uitgebreide EHBO-panelen in combinatie met de EHBO-cursussen op maat dragen bij aan die veilige werksituatie.

Leer hier het volledige officiële persbericht van de koninklijke metaalunie.

Foto's gemaakt door Sander van der Torren.