3 april 2019

Al jarenlang elke week een snuffelstagiair op bezoek

In de afgelopen jaren is het een gewoonte geworden bij Vink Products. Elke week is bij ons op woensdag- en vrijdagmiddag een snuffelstagiair aanwezig. Dit is een nauwe en vooral fijne samenwerking met het KTS Teylingen College. Een middelbare school waar op de Technomavo leerlingen leren met handen en het hoofd. Leerlingen die in het laatste leerjaar VMBO kader/basis zitten, komen bij ons twee middagen in één week (snuffel)stagelopen. Iedere week komt er een nieuwe leerling en dit gebeurt van 12:30 tot en met 16:00. Tijdens de eerste stagedag maken ze een speurtocht door de fabriek, waarbij ze kennis maken met de indeling en diverse afdelingen. De tweede dag maken ze, zelfstandig maar wel onder begeleiding van de operator, een klep. Tijdens de middagen krijgen de leerlingen een leuk inkijkje bij ons mooie bedrijf. Tevens doen ze ervaring op het gebied van werken/leren. Verder hopen we ze te enthousiasmeren, om in de toekomst te kiezen, voor een baan in de techniek.

Investeren in jeugd en techniek

Het is in deze tijd, met een krappe arbeidsmarkt, belangrijk om te investeren in de toekomst. Zo hebben wij, namens Vink Groep, deelgenomen aan een excursie dag 8 maart jongstleden, georganiseerd door stichting A+O Metalektro. Tijdens deze dag hebben vijf bedrijven de fabrieksdeuren geopend om een kijkje in de keuken te geven aan de leerlingen. Met behulp van deze dag was het gewenst om derdejaars VMBO-leerlingen te enthousiasmeren voor techniek. De excursie was een groot succes en de leerlingen waren erg enthousiast. Een groot deel van de leerlingen gaf ook aan dat ze na de excursie overtuigd waren en waarschijnlijk voor techniek gaan kiezen. Daarmee was het zeker een geslaagde dag! Bekijk onderstaande video voor een leuke impressie van de excursie dag: