15 juni 2020

Lastraining op de constructie afdeling

Bij Vink Products wordt voortdurend geïnvesteerd in de ontwikkeling van onze medewerkers, om dit te verwezenlijken worden door onze werknemers diverse opleidingen en cursussen gevolgd. Zo heeft er onlangs een cursus plaatsgevonden bij ons in de fabriek. De cursus betrof een 'training on the job', waarmee de medewerkers hun vaardigheden kunnen verbeteren tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden. De training had directe betrekking tot de laswerkzaamheden van onze medewerkers.

Tijdens deze training zijn de hedendaagse laswerkzaamheden van Vink Products onder de loep genomen. Hiervoor heeft een extern lasexpert meegelopen op onze constructie afdeling en de laswerkzaamheden van onze werknemers geobserveerd. Aan de hand hiervan heeft hij onze mensen voorzien van diverse adviezen wat de dagelijks voorkomende laswerkzaamheden betreft. Deze adviezen moeten gaan resulteren in het (nog) beter uitvoeren van de werkzaamheden. Dit zorgt voor een hogere kwaliteit van verschillende constructies en specials. Hiernaast zorgt deze training voor een verhoging van de efficiëntie slag, wat zorgt voor een hogere productie in minder tijd. 

Tijdens deze sessie is niet alleen gekeken naar de uitvoering van het werk van onze werknemers. Er is ook stilgestaan bij welke eventuele hulpmiddelen die in de toekomst ingezet kunnen worden. De externe lasexpert heeft met zijn inzicht advies gegeven over hoe diverse laswerkzaamheden beter uitgevoerd kunnen door gebruik te maken van dergelijke hulpmiddelen.

Op deze manier blijven onze werknemers zich op een positieve manier ontwikkelen en zorgen voor een steeds hogere kwaliteit!

De 'training on the job' is door de werknemers zeer positief ontvangen Stuk voor stuk hebben de medewerkers zeer enthousiast deelgenomen aan de training en nieuwe praktische skills en vaardigheden ontwikkeld. Een zeer positieve ervaring welke zeker voor herhaling vatbaar is.