13 augustus 2020

omscholen en ontwikkelen bij Vink Products

Joey Meijvogel licht in een interview toe hoe het is om bij Vink Products werkzaam te zijn. Joey is 30 jaar oud, komt uit Katwijk en is nu ongeveer een jaar werkzaam bij Vink Products. Voorheen was Joey werkzaam als kok in de voedselindustrie. Op de vraag hoe hij bij Vink Products terecht is gekomen zei Joey: “Ik zag een vacature openstaan en besloot alles over een totaal andere boeg te gooien. Zo ben ik hier terecht gekomen.” Hij was het kok zijn zat. “Als kok moest ik elke dag om half vier mijn bed uit, en met 2 kleine kinderen is het een erg druk leven.” Daarom besloot hij een andere weg in te slaan.

Joey is werkzaam op de constructieafdeling van Vink Products en volgt hiernaast de BBL-opleiding ‘constructie medewerker’. “Het is mij aangeboden vanuit Vink Products om een omscholing te doen. Het bevalt goed en is leuk, maar wel weer even wennen. School was voor mij namelijk alweer elf jaar geleden.”

Joey is werkzaam op de afdeling waar de ‘specials’ worden geproduceerd. Hier is iedere dag anders. “Elke keer maken we weer wat anders en leer ik weer wat nieuws. Ik werk in een gezellig team, met zeer ervaren collega’s die mij veel kunnen leren.” De werkzaamheden van Joey variëren per klus. Zo voert hij bijvoorbeeld het zetten, ponsen en in elkaar zetten van luchtkanalen of andere luchttechnische componenten uit.

Joey is erg blij dat hij bij Vink Products terecht is gekomen. “Elke dag ga ik met volle moed en plezier naar mijn werk toe.” Hij vindt de werkzaamheden leuk om uit te voeren, het leren is leuk en om dat vervolgens toe te passen is geweldig zegt hij zelf. Het leukst aan zijn werk vindt hij de complete sfeer. “Het is variërend werk, het is gezellig en er moet ook hard gewerkt worden en dat vind ik ook wel lekker.”

Om de afdeling te laten groeien worden er door Vink Products opleidingen en cursussen aangeboden en wordt er regelmatig een werkoverleg uitgevoerd waarin iedereen zijn eigen inspraak heeft. Door de kansen die Vink Products de werknemers biedt worden ook de doorgroeimogelijkheden in het bedrijf zichtbaar zegt Joey. “Ik kan een opleiding volgen en daarna nog één en nog één. Het is maar net hoe je hier zelf in staat.” Joey heeft het naar zijn zin en zegt Vink Products een goede werkgever te vinden. “Het is hier allemaal best persoonlijk, je bent zeker geen nummer. En ze bieden kansen ook aan mensen zoals is. Ik kom hier binnen met een koks diploma en krijg hier een kans, en dat is mooi!”