27 augustus 2020

Speciale productie kanalen voor chemische industrie

In opdracht van ons zusterbedrijf Induct produceren wij, in samenwerking met ander zusterbedrijf Vipe Welding, een grote order speciaal kanaalwerk voor een klant werkzaam in de chemische industrie. Voor dit bedrijf worden hoogwaardige ventilatiekanalen geproduceerd. Deze kanalen worden gebruikt voor het transporteren van proceslucht met een temperatuur van gemiddeld 130 graden Celsius, daarom is het van belang dat de kanalen van hoge kwaliteit zijn.

Het kanaalwerk bestaat uit warmgewalst en gebeitst staal met een grote omvang. De kanalen zijn uitgevoerd in een dikte van 5 mm en voorzien van flenzen van 15 mm dik. Onze gecertificeerde lassers lassen de kanalen in-en uitwendig volledig af volgens de aangegeven WPS. Tot slot wordt het kanaalwerk voorzien van een speciaal 4-laags gecertificeerd coating.

Nadat de kanalen grondig geïnspecteerd zijn door de opdrachtgever worden de kanalen door Induct met hoge tijdsdruk op locatie gemonteerd. Induct beschikt over zeer ervaren monteurs welke op de moeilijkste plekken ter wereld projecten hebben uitgevoerd. Een project in de chemische industrie onder een behoorlijke tijdsdruk en zware veiligheidseisen is voor deze monteurs weer een mooie uitdaging!