11 juni 2021

Productie buitenluchtroosters

Voor een hotel in Den Haag zijn wij vorige week bezig geweest met het produceren van meerdere buitenluchtroosters. Normaal gesproken worden buitenluchtroosters in wanden en gevels gemonteerd, echter zijn deze roosters geplaatst op een schuin dak. Daardoor was dit voor ons geen geen alledaagse opdracht. 

Vanuit onze eigen productiefaciliteit van Vink Products wordt een groot assortiment buitenluchtroosters geproduceerd. Deze zijn leverbaar in verschillende afmetingen, materialen, uitvoeringen en afwerkingen. Voor deze klant hebben wij meerdere roosters geproduceerd die gemaakt zijn van gegalvaniseerd staal en uitwendig behandeld met een RAL 6014 poedercoat. Dit is een elektrostatisch verfproces waarbij met perslucht, negatief geladen poeder op een het rooster verstoven wordt waarna het in een oven gesmolten wordt. Dit proces hebben wij uitgevoerd op 3 verschillende buitenluchtroosters. 

Een buitenluchtrooster heeft een afmeting van 1390 x 1950mm en de andere 2 hebben een afmeting van 1320 x 1324mm. Daarnaast hebben deze roosters een aangepast frame waarbij er aan de onderkant een hoek is gemaakt. Na de levering van de compleet naar wens geproduceerde roosters heeft de klant deze zelf op het dak gemonteerd.  

Bij het produceren mag er geen millimeter worden afgeweken van de oorspronkelijke afmetingen, dit kan er namelijk voor zorgen dat het rooster niet meer op de bevestiging past. Een opdracht die uiterste precisie vereist en door onze werknemers tot een mooi resultaat is gebracht.