19 januari 2022

Ontwikkelen en doorgroeien bij Vink Products

Dit leuke artikel stamt uit november 2020.

Onlangs is een interview afgenomen met onze werknemer Jan Willem. Jan Willem is 19 jaar oud, komt uit Katwijk en is werkzaam bij Vink Products. Nadat hij zijn middelbare school verliet is hij met Vink Products in contact gekomen. Hij was op zoek naar een nieuwe opleiding en is terecht gekomen bij Vink Products. 

Jan Willem is nu 4 jaar werkzaam voor Vink Products. In deze tijd heeft hij zichzelf ver ontwikkeld en veel geleerd. Hij is via het bedrijf een werken en leren traject gestart, op dit moment volgt hij de opleiding plaatbewerker niveau 3 na eerder niveau 2 te hebben afgerond. Mede dankzij zijn ontwikkelingen heeft hij ook meer verantwoordelijkheden gekregen in het bedrijf.

"Vier jaar geleden ben ik gestart bij Vink Products. Ik ben toen begonnen met het produceren van producten op de werkplaats." Zegt Jan Willem. "Naast mijn werkzaamheden in de fabriek geef ik tegenwoordig ook ondersteuning aan de werkvoorbereiding." Jan Willem komt op deze manier al in aanraking met de werkzaamheden die hij gaat uitvoeren na het afronden van zijn huidige opleiding. Om de werkvoorbereiding te ondersteunen houdt Jan Willem zich ook bezig met het uitwerken van globale tekeningen van de producten, zodat deze in de werkplaats geproduceerd kunnen worden. Doordat Jan Willem zelf ook in de werkplaats werkzaam is weet hij precies hoe het proces er hier aan toegaat. Tijdens het uitvoeren van de werkvoorbereiding kan hij hier goed op inspelen.

Jan Willem zegt het erg naar zijn zin te hebben tijdens zijn werk. Hij vindt het fijn dat zijn werk erg uiteenlopend is. "Het is nooit zo dat je de hele tijd hetzelfde doet, de ene keer teken je het één en de andere keer weer wat anders. En dan sta je weer ineens te werken op de werkplaats." Zegt Jan Willem. Hiernaast zegt hij werkzaam te zijn in een leuk team, welke bestaat uit fijne medewerkers die erg behulpzaam zijn. Mede dankzij zijn behulpzame collega's zijn de werkzaamheden die hij uitvoert erg leerzaam. Daarnaast zegt hij veel doorgroeimogelijkheden in het bedrijf te zien. "Ik ben begonnen in de werkplaats en ben nu op een kantoor beland, ik ben hier dus zelf een goed voorbeeld van. Het bedrijf biedt gewoon heel veel mogelijkheden!" Zo biedt Vink Products de werknemers bijvoorbeeld opleidingen aan, om ze zo te stimuleren om zichzelf verder te ontwikkelen. 

Omdat het werk erg afwisselend is en vol met uitdagingen zit zou Jan Willem deze baan anderen aanbevelen. Zelf heeft hij de ambitie om zich te blijven ontwikkelen. "Ik wil door blijven leren en het bedrijf helpen verder te groeien, en zie dan wel wat de toekomst mij brengt."